dinsdag 25 oktober 2016

We glijden steeds meer af

Ons cultureel erfgoed brokkelt verder af. Na zwarte piet is nu de koe of zo je wilt, de veehouderij de klos. Opvallend is de zwabberende politiek, die het de veehouders haast onmogelijk maakt hun bedrijf op een verantwoorde manier te voeren. Aan de ene kant wat plussen en aan de andere kant veel minnen. In België liggen de Walen dwars voor wat betreft het Ceta akkoord. Waarom? O.a. vanwege de negatieve effecten op de veehouderij. Nederland vindt dat geen enkel probleem.

In Turkije worden vluchtelingen aan het werk gezet. Zo beweert het nieuws hier. In werkelijkheid willen de betrokken Syriërs gewoon wat geld verdienen en daar maken Turken lekker gebruik van. Net zoals wij hier doen met Polen, Roemenen enz.  Het is in landen als Turkije (hazelnoten) en Syrië ook gewoon, dat ook kinderen worden ingezet. Maar in ons land klinkt naar aanleiding van de Turkse handelsgeest het ach-en-wee weer. De Nederlandse pot die de Turkse ketel iets durft te verwijten.
ruzie met Zwarte Piet

Als het toch weer over zwart gaat, Tv zender RTL(af) gaat zwarte piet een andere kleur geven. Tja, dat krijg je als jaren lang kinderen op de kade hebben geroepen : "Rot op zwartjes, ga naar je eigen land!" En die rammelende boeien aan de polsen en enkels van die zwartjes waren ook niet leuk om te zien. Die deden hen telkens denken aan de slavernij, de tijd waarin hun voorouders hun eigen familie verkochten.  En als Sint zei : "Piet geef mij dat boek eens", dan hoorde je Piet nooit verontwaardigd schreeuwen : "De slavernij is voorbij!!" En als Piet een standje kreeg van Sint, zei Piet ook nooit boos : "Hé ouwe zak, dat zeg je zeker omdat ik zwarte ben!" En toch deden ze vrolijk hun werk en deelden ze cadeautjes en snoep uit. Dat laatste strookt toch helemaal niet met de werkelijkheid? Daar zou men iets aan moeten veranderen.
Hugo Borst maakt zich als enige BNN'niet druk over Zwarte Piet, maar de zorg voor ouderen.
duiken naar het wrak van de PvdA
De PvdA, met de A van afgunst, armoede en afbrokkeling, wil graag met de GL samen een fractie vormen. Tja, Groen Links is de ultieme reddingsboei voor de zinkende PvdA. Ik heb graag twee euro over om ervoor te zorgen dat Samsom lijsttrekker blijft. Dan weet ik zeker dat het PvdA schip in de rustige politieke zee vergaat. Niet met man en muis, want er zitten enkel ratten op. En die verlaten een zinkend schip helaas op tijd.

De Nederlandse vissers vissen straks achter het net. De Britten willen hun eigen wateren exclusief voor de eigen visserij. Een logisch gevolg van de Brexit. Misschien kunnen ze naar de Middellandse Zee verkassen om daar drenkelingen uit het water te vissen. Onze overheid heeft daar miljarden voor over.