vrijdag 28 oktober 2016

Een nog Koudere Oorlog

Het is alsof de situatie tussen Rusland en het Westen alsmaar verergert. Hij is inmiddels naar mijn gevoel erger dan begin jaren 60 tijdens de Cuba-crisis. Toen installeerden Russen raketten op het eiland van Fidel Castro, die op Amerika waren gericht.
Nu is het andersom. Amerika heeft samen met zijn makke schapen een gordel van wapentuig rond Rusland aangelegd. In Roemenië is een NAVO hoofdkwartier gevestigd. Ons land propt daar ook vlug een paar militairen in, zodat ook ons land zich aangevallen kan voelen als Rusland iets zou ondernemen. Vanuit de NAVO wordt al geregeld rond getoeterd, dat een aanval op een bondgenoot een aanval op alle NAVO lidstaten is. Ja hoor, daar gaan ze weer.
Ik heb er zo mijn ernstige bedenkingen over. Oorlog is geen middel om vrede te bereiken. De schreeuwers zitten ten tijde van een oorlog telkens weer veilig elders en laten burgers en militairen op het slagveld hun vuile werk doen. Ik hoop het natuurlijk niet, maar mocht er toch een oorlog uitbreken dan is dit deel van Europa de klos. Hopelijk staat Brussel dan als A-target op de Russische lijst net als Washington en het Pentagon. Daar houden immers de witte boorden criminelen zich schuil, die in navolging van Napoleon en Hitler koste wat het kost uit zijn op een groot Europa.