maandag 17 oktober 2016

Stalken

Toen ik een keer een grap maakte over iemand, vond iemand anders dat het stalking was. Toen ik dat hoorde, moest ik mijn lach inhouden. Lachen om andermans domheid mocht ik niet van mijn moeder. Het was de eerste grap die ik over die persoon maakte. Om dan te zeggen dat het stalken is. Nou, nou. Wat is stalken dan wel? Een definitie zegt daarover : Stalken, ook wel uitgesproken als 'stolking', is het stelselmatig lastigvallen van een persoon, door die persoon te achtervolgen, steeds op hinderlijke wijze contact op te nemen, en soms ook te bedreigen.
Het woord is afkomstig uit de jachtwereld, waar stalken het volgen van wild bedoeld wordt. Mensen roepen soms maar wat. Ze zitten de hele dag op internet, maar zoeken niet even op wat stalking werkelijk is.
Een grap kan ook als belediging ervaren worden. Niet iedereen heeft gevoel voor humor of een positief zelfbeeld. Ik heb zelfs een paar keer heel hard gelachen, toen iemand een ongeluk kreeg. Erg hè? De manier waarop het gebeurde was zo komisch. Ik denk dat iedereen dat soms heeft : lachen om iets komisch. Behalve de mensen die een grapje als stalking ervaren. Hé kom aan! :