dinsdag 18 oktober 2016

Homo's, ambtenaren en bazen

homo's kijken in Amsterdam
Afgelopen dagen heeft zich een aantal uitingen van homohaat voorgedaan. Wat mij betreft niets nieuws onder de zon, want er zijn naast tolerante mensen ook tegenstanders en zeer felle tegenstanders van deze vorm van seksuele geaardheid.
Zelf heb ik geen moeite met homoseksualiteit. Al moet ik direct toegeven, dat ik het nog steeds een zeg maar bijna smerig gezicht vind als ik mannen elkaar zie tongen in het openbaar. Eind jaren 60 zag ik dat voor het eerst op het station van Leiden. Ik had bijna de politie gebeld. Ik kan daar na al die jaren nog steeds niet aan wennen. Ik vind het ook onnodig om als 'man' zo nadrukkelijk je geaardheid te profileren. Dat doe ik zelf ook niet. Het komt mij nogal provocerend over. En dom, want er zijn nu eenmaal tegenstanders. Ik kan me voorstellen dat anderen dan ik agressiever reageren. Van vrouwen vind ik het vreemd genoeg(?) niet erg.
Niemand en dus ook de overheid niet, kan iemand dwingen tot acceptatie van homo's. Het is een kwestie van accepteren op grond van begrip hebben voor. Zo zie ik dat.
Romano van der Dussen is eindelijk vrijgelaten. Hoewel zowel de Spaanse justitie als de Nederlandse wisten dat het gevonden DNA en andere sporen (vinger- en handafdrukken) niet van hem waren, werd Romano toch veroordeeld voor verkrachting. Hij verwijt de Nederlandse regering laksheid om hem weer vrij te krijgen. Meneer Koenders (BuZ) zegt dat er alles aangedaan is om dat voor elkaar te krijgen. Dat klinkt mooi, maar die woorden komen wel uit een ambtenarenhoek. Als vanuit die hoek beweerd wordt dat er hard gewerkt wordt/is, dan weet ik het wel weer.
Er zijn bazen die zich als een baasje gedragen. Zo zijn er meer mensen die, als ze een leidinggevende taak krijgen, opeens politieagent gaan spelen. Autoritair gedrag staat bij hen bovenaan. Vaak zijn die mensen totaal ongeschikt voor zo'n functie. Soms, als er sprake is van enige potentie, helpt een cursus.
Om de potentie te meten hoef je zo'n baas slechts één vraag te stellen : "Zou je mij ontslaan als ik je een enorme zak zou noemen?" Zo'n 99,9% van die nare baasjes antwoorden dan met "Ja!".
Vergeet dan niet af te sluiten met : "O, dan zal ik dat nooit tegen jou zeggen." Anders ligt zo'n baasje nachten wakker, omdat ie het gevoel heeft dat er iets niet klopt.