zaterdag 29 oktober 2016

Startmotor : Operatie mislukt

maar de patiënt leeft nog. Gisteren heb ik de gereviseerde startmotor opgehaald. Voor 50 euro is ie helemaal weer tiptop. De startmotor is eerst getest. Er was een lager kapot, dus hij draaide in eerste instantie niet soepel. Daarna is ie gedemonteerd, gecontroleerd, schoongemaakt en van een paar nieuwe onderdeeltjes voorzien. De eindtest leverde een als nieuw draaiende startmotor op.
Omdat meneer het die dag erg druk had, hij had beloofd de startmotor van de Ducato te vervangen, besloot ik zelf aan de slag te gaan.
In de loods kreeg ik de bouten vrij gemakkelijk los. Maar toen bleek het geval nogal ingeklemd te zitten. Met name een slang met klem blokkeerde een volledige verwijdering. Ik durfde die slang niet los te maken en heb de gedeeltelijk los gemaakte starmotor met veel pijn en moeite weer op zijn plek gekregen. Ik laat het vervangen maar aan de monteur over. Ik weet in elk geval dat het een klusje van hooguit 30 minuten is, als ie op een brug zou staan.
Het kan zijn dat van de oude startmotor ook het lager niet meer soepel draait. Het nukkige gedrag, de ene keer wel soepel de andere keer schoksgewijs draaiend, zou daarop kunnen duiden.