woensdag 26 oktober 2016

Decadent op de camping

ook leuk om naar te kijken
Afgelopen weekend hebben we zowaar een kleine tv meegenomen toen we met de camper op stap gingen. Enkel een tv'tje met een ingebouwde dvd speler. We hebben geen ontvanger en schotel voor dat apparaatje. 's Avonds hebben we naar twee films gekeken. Dat was een aparte gewaarwording! Ik had altijd gedacht zo'n ding nooit te zullen meenemen op vakantie.  Ik heb nooit begrepen waarom zoveel mensen zo'n ding meenemen als ze een paar weken op vakantie gaan. Oké, het was maar een weekend. En.... het was niet bepaald weer om 's avonds buiten te gaan zitten. Onze buren hielden het wat langer vol, maar die hadden elk een deken om zich heen geslagen. De buitentemperatuur daalde die nacht tot vijf graden boven nul. Boven op de camper van de buren stond een grote schotelantenne naar de heldere lucht te staren. Het was een grote wagen met een hydraulisch systeem om hem waterpas te installeren. Over decadent gesproken.
Dus het werd geen blauwbekken, maar binnen in de bak zitten. Het werd overigens ook niet gewoon zitten, maar rechtop op bed zittend.  Met het kussen in de rug. Het toestelletje had ik op de kookplaat geïnstalleerd, dicht in de buurt van een wandcontactdoos. Twee films dus. De een met o.a., Kris Kristofferson als opa (Dreamer). Een film voor kinderen tot 12 jaar of zo. Geen ondertiteling maar nagesynchroniseerd. Goed genoeg voor oma en opa om een beetje te wennen aan een tv in de wagen en de tv uit te proberen. Dat ding stond al jaren werkloos in een kast stof te vangen.  De andere film was The Reader, wel een interessante film voor grote mensen. Het film kijken resulteerde ook in een voorverwarmd bed. Waar een tv'tje al niet goed voor is.
De tv laten we niet in de camper achter. Het zal daar de komende periode vochtiger worden en we willen de inventaris basic houden. Mocht de wagen gejat worden, dan liggen er louter huis camper-, tuin- en keukenspullen in.