maandag 31 oktober 2016

Afspraak is afspraak

Ook al stond het niet op schrift, ik heb me over het algemeen aan afspraken gehouden. Niet altijd. Ik heb een paar keer een afspraak afgezegd, omdat ik door dezelfde persoon onheus bejegend werd. Een kwestie van de boel weer in balans brengen. Zo zie ik dat. Al ben ik nu ook weer niet iemand bij wie de boel altijd maar in evenwicht moet zijn.
Premier Rutte roept dat ook : afspraak is afspraak. Maar natuurlijk alleen wanneer het hem uitkomt. Het gaat uiteraard over collega's, de EU en/of leden van het Koninklijk Huis. Niet voor zijn kiezers en andere landgenoten. Die afspraken veegt hij schaamteloos van tafel. Zo denkt Rutte steun te hebben van het CDA voor het toch maar JA zeggen tegen het verdrag met Oekraïne. Ik ben benieuwd, want een prominent CDA lid zei op de tv : Nee is Nee!
Gisteravond stond meneer opeens pontificaal in beeld in een reclamespotje voor de VVD. Het eerste wat me binnenschoot was : daar heb je die leugenaar weer. Rutte wil respect voor het MH17 onderzoek. Hahaha! Dat is een groot circus van politieke belangen, met bijna alle verdachten (Rusland mag niet meedoen)  als onderzoekers en Rutte als Hollandse ceremonie-trekpop.
Als Rutte zegt dat hij graag nog een termijn als premier wil optreden, dan heeft ie totaal geen sjoege van zijn eigen wanprestaties, aristocratisch gedrag, minachting voor de kiezers en leugens. Ik ga het maar niet weer hebben over zelfreflectie.
De koning zelf is in Australië. Zou hij het daar ook hebben over mensenrechten? Ik doel op de Aboriginals en de migranten in dat geïsoleerde opvangkamp. Wedden van niet? Een aantal jaar geleden heeft de Australische regering excuses aangeboden voor de manier, waarop men door de eeuwen heen met de Aboriginals is omgegaan. Dat is al heel wat. Nu nog de praktijk / mentaliteit veranderen. Da's pas een uitdaging.