maandag 24 oktober 2016

Een weekend aan zee

gewoon in Nederland
Zaterdag hebben we de camper ingepakt (was zo gebeurd) en zijn we naar Noord Holland gereden. Het was stralend weer : zon en nauwelijks wind. Voorbij Enkhuizen werd de weg richting de A7 bij Hoorn een chaos. Die werd veroorzaakt door veranderingen op dit traject. Maar ja, we hadden alle tijd (hoewel..), dus kachelden we rustig door.
We reden slechts een korte tijd over de A7. We verlieten de snelweg snel om via binnenwegen richting de kust te rijden. Ons einddoel was dit keer Julianadorp. Daar bevindt zich o.a. een minicamping vlak achter de duinen. We reden dwars door het dorp 't Zand, waar we een vlotbrug over moesten om het Noord-Hollands Kanaal over te steken. Omdat we dat een bijzonder iets vonden, heeft Sonja eerst te voet de oversteek gemaakt om vervolgens de bus op de brug te fotograferen.
Aan de overkant reed ik niet door (zo vergeetachtig ben ik ook weer niet), maar stopte om haar weer op te pikken. Zo'n 10 minuten later reden we parallel aan de kust langs hoge duinen richting de camping. We mochten zelf een plekje uitzoeken. Er waren op dat moment slechts drie campers aanwezig.
Na de boel kampeer-gereed te hebben gemaakt (was ook zo gepiept) zijn we eerst in de zon gaan genieten van een kopje thee. Daarna zijn we een strandwandeling gaan maken. Ook op het strand was het prima weer. Geen jas nodig en volop ruimte. Ook voor Fenna, want het hoogseizoen is voorbij. Sonja heeft een vliegengordijn met peesband gemaakt, dat door de peesrail gehaald kan worden. Het gordijn deed zijn werk uitstekend! De boerderij was weliswaar geen (voormalig) veehouderij, maar vliegen waren er wel. 's Avonds dansten de muggen rond de camper, maar ook van hen hadden we geen centje last. De volgende ochtend hebben we nogmaals een strandwandeling gemaakt. Het weer was omgeslagen. Het was bewolkt. Maar niettemin nog steeds fijn strandweer.