zaterdag 1 oktober 2016

Alexander Madlung : Feigling!

Zoals gebruikelijk zit ik zaterdagavond de samenvattingen te kijken van de Bundesliga. Duits voetbal dus. Altijd erg leuk om te zien, want die Duitsers weten dat het gaat om doelpunten maken en niet om louter balbezit en terugspelen.
Tegen het eind van de wedstrijd tussen Fortuna Düsseldorf en Karlsruhe, zag ik Fortuna speler Madlung een tegenstander in het strafschopgebied een knal voor het hoofd geven. Helaas had het arbitrale trio niets gezien. De bij vlagen harde wedstrijd, waarin de scheids een paar keer verzuimde op te treden, eindigde in een gelijkspel : 1-1.
Na de wedstrijd werd Madlung voor de camera gevraagd wat er precies in het strafschopgebied gebeurde. Wat denk je? Madlung trekt een kwaad gezicht en loopt subiet weg!!
Voor Madlung was het een te grote stap om in het Duits te zeggen : "Tja, ik liet me in het heetst van de strijd even gaan en dat was niet goed. Sorry!" Madlung liep niet alleen voor de camera, maar ook voor zijn verantwoordelijkheid weg. Geen goed voorbeeld. Feigling der Woche : Alexander Madlung.