donderdag 6 oktober 2016

Camperplaats Dronten : slecht!

Nu we een camper hebben, kijken we natuurlijk ook naar kamperplaatsen in ons land. Dat zijn er nogal wat en het aantal groeit. Soms tot ergernis van campingeigenaren, maar zij kregen allen de keus voorgelegd : meedoen of...? Uit leergierigheid heb ik ook even de plekjes voor campers in Flevoland bekeken. En zo kwam ik in Dronten terecht, waar twee jaar geleden een kamperplaats gemaakt is bij de jachthaven. Ik herinner me nog dat de plaatselijke camping protesteerde vanwege concurrentievervalsing.
Welnu, de plaatsen aan de haven zijn niet bepaald gewild. Erger, ze krijgen een dikke onvoldoende van de bezoekers. Men spreekt over drugdealers, hangjongeren en racende auto's. De voorzieningen zijn gewoonweg slecht. Hoewel, eigenlijk zijn er geen voorzieningen, afgezien van zes parkeerplekken. De gemeente heeft volstaan met het plaatsen van vier palen met borden. Drie verwijzen links en rechts  naar de bijbehorende parkeervakken. De vierde bevat een bord met wat regelgeving. Er zijn geen afvalcontainers, elektra aansluitingen en een vuilwaterafvoer ontbreekt ook. Het water van de haven lijkt me niet schoon genoeg voor consumptie. O, je moet wel betalen voor een overnachting (max. 48 uur). Vergeet dan niet dat je dan aan de overkant van de haven moet zijn. Daar kan je ook douchen. Een fiets of bromfiets is dan wel zo handig. Tja, op sommige plekken wil je zelfs niet gratis staan.
Laten we hopen dat de verantwoordelijken bij de gemeente de mouwen opstropen, de kritiek bekijken, elders te rade gaan en vervolgens de plaatsen verbeteren. Dat gedoe met de jeugd lijkt mij het lastigst op te lossen. Een cameraatje?
Ik neem aan dat de klagende lokale camping de commentaren ook gelezen heeft en daarmee haar voordeel heeft gedaan.