maandag 31 oktober 2016

Maandagochtend

Zoals ik eerder voorspelde / verwachtte is voormalig Ajax trainer Frank de Boer in Italië ontslagen. Internazionale hangt ergens in de middenmoot en verloor gisteravond opnieuw. Zaterdag zei ik nog dat het ontslag zou plaatsvinden als Inter de uitwedstrijd tegen Sampdoria zou verliezen. En aldus geschiedde. De Chinese eigenaren van de club keken al langere tijd met scheven ogen naar de verrichtingen van De Boer en zijn elftal.
Buitenstaanders zeiden dat het De Boer niet lukte om zijn zienswijze aan de Italiaanse voetballers over te brengen. Maar ach, welke topclub wil tegenwoordig het spel van Ajax imiteren? Leuk voor onze Mickey Mouse competitie, maar internationaal van een veel te laag niveau.  De Boer was een goede voetballer, maar voor mij geen echte trainer. Ajax is al jaren afwezig op het CL podium en presteert ook op lager internationaal niveau nauwelijks. Er zijn in mijn ogen meer omhoog gevallen trainers; oud voetballers, onder hen zelfs wereldsterren, die op trainersgebied weinig tot niets presteren / gepresteerd hebben. Een paar uitzonderingen daargelaten. Ieder zijn vak.
Het aantal verkeersongevallen kent een stijgende lijn. Gelukkig komen de verkiezingen eraan en hoor en lees ik opeens over allerlei maatregelen, om. o.a. verkeershufters en bellers aan te pakken. Aan de andere kant maakt supergigant Jumbo reclame door Max Verstappen met een bloedgang door een dorp te laten scheuren in zijn F1 bolide. Menige moeder op weg naar school of crèche zou er jaloers op zijn.
Opvallend is het aantal verkeersslachtoffers dat de laatste tijd gevallen is, omdat ze om mij duistere redenen een snelweg menen te moeten oversteken. Omdat het gras aan de overkant groener is?
In Almere klinken geluiden als zou er voor de organisatie van de Floriade helemaal geen geld genoeg zijn. Wordt dit de zoveelste zeperd voor de opportunistische polderstad? Ik hoop het, want dat zal een camping veel ellende kunnen besparen. Het idee om de gemeenteraad op te doeken en te vervangen door periodieke besluitvorming door burgers, lijkt me voor die stad echt een hele goede.