maandag 24 oktober 2016

Fenna aan het strand

Machtig mooi was het om Fenna daar op het strand te zien rennen. Ze was helemaal in haar element. Ze zag voor het eerst de zee, toen we in 2012 in Middelburg kampeerden. We fietsten toen geregeld langs de Schelde. In eerste instantie was ze als de dood voor dat enorme water en vooral de 'aanstormende' golven. Maar met een flinke dosis geduld, rust en doorzettingsvermogen, begon ze het water leuk te vinden. We maakten daarbij gebruik van het feit, dat ze dicht bij ons wilde blijven.
Er waren dit keer veel meer honden op het strand. Van groot tot heel klein. Veel honden waren aangelijnd, maar er liepen ook veel honden net als Fenna los. Fenna schonk nauwelijks aandacht aan de andere honden.
Sommige 'honden' waren heel erg groot, roken nogal vreemd en droegen iemand op de rug. Althans zo zal Fenna de paarden gezien hebben. Ze vond de paardenvijgen erg lekker ruiken en probeerde soms stiekem wat te proeven. Maar we waren haar telkens een stapje voor : Foei! In tegenstelling tot Zorro, nam Fenna geen enkel slok van het zoute water. Gelukkig maar. Ze had enkel oog voor de stok en later de tennisbal. En natuurlijk het water. Het is ook prettig dat Fenna ook in zo'n omgeving goed luistert.
Onze buren op de camping hadden ook een hond mee. Een bouvier van twee jaar. Haar kop met lange oren deed me direct aan Zorro denken. Ze lag rustig voor de camper. Daar bleef ze ook keurig liggen als we met Fenna voorbijliepen. Ze liet alleen haar neus even werken.
Ze wilde later met Fenna kennismaken. Maar daar had de Friezin geen zin in. Ze blafte dreigend, wat de boef op afstand deed blijven. De bouvier liet wel blijken niet echt bang te zijn, maar wel Fenna's ruimte te respecteren. Al had ze liever even met haar gespeeld. Maar daar had Fenna geen zin in.
De nacht was behoorlijk koud. Maar Fenna had een mooi tentje in de camper, tussen beide stoelen. De nieuwe kachel deed het trouwens ook naar behoren. De temperatuur bleef keurig op 20 graden staan. En dat op halve kracht (750 watt). De volgende dag is Fenna met ons even op familiebezoek gegaan. Ook daar heeft ze zich keurig gedragen. We zijn trots op onze Fenna!