donderdag 27 oktober 2016

Moet dat nou?

Ik las dat een 18 jarige prinses 250.000 euro per jaar krijgt (verdienen is wat mij betreft iets anders) en meer dan een miljoen euro aan onkostenvergoeding. Een 'gewone' 18 jarige ontvangt na hard werken minimaal 693 euro bruto! Sorry hoor, maar ik vind het schaamteloos. De koning mag wat mij betreft geld krijgen, maar de rest moet er gewoon voor werken. Net zoals in menig gezin.
Er gebeuren meer dingen die ik onacceptabel vind. Zoals dat speciale vliegtuig dat leeg meevliegt. Wat een verspilling van belastinggeld! Het is haast middeleeuws. Alleen wat gemoderniseerd. Het gepeupel moet zich maar zien te redden, terwijl majesteit en zijn gevolg goede sier maakt. Zelfs met dat soort enorme bedragen moet het volk toch nog bijdragen aan koninklijke zaken, zoals nationale cadeaus (zijn niet van het volk, maar van politici) en het onderhoud ervan. Het liefst zou ik een evenredig deel van mijn bijdrage aan het Koningshuis willen stopzetten. Maar ja, dan kan het zelfs zover komen, dat ik in de gevangenis en daarna in de goot terecht kom. Er is sinds de Middeleeuwen weinig veranderd. Het volk is en blijft machteloos, wordt geplukt en dom gehouden.
Rutte zal wel weer JA zeggen tegen de EU inzake het verdrag met Oekraïne. Tenminste, dat verwacht ik. Zo'n JA bevestigt hoe erg het gesteld is met onze democratie aristocratie en de macht van de EU. En de chantagepraktijken van Oekraïne. Maar ja, dat kan allemaal als je een mietje als leider kiest. Als zo'n iemand boos wordt, gaat ie met zijn handtasje slaan. Hopelijk krijgen we met het volgende kabinet een echte kerel aan het roer.