donderdag 13 oktober 2016

Afvalscheiding

Deze maand is men hier in Dronten begonnen met een gewijzigd rooster voor het ophalen van afval. De bedoeling is inwoners min of meer te dwingen tot het (nog beter) scheiden van het afval. Dus wij doen sindsdien nog beter ons best om tot een verantwoorde scheiding te komen. Ik moet toegeven, dat het een kwestie is van bewust omgaan met afval. Net als met energie.
De resultaten zijn bij ons merkbaar. Het restafval is minder dan voorheen. Het gft meer. Het is nu zelfs zo, dat ik ook kleine papiertjes in de papierbak gooi!
Bij ons staan de afvalbakken bij elkaar in de keuken. Het is een kwestie van het afval in de juiste bak deponeren. Het is wel een wat drukke toestand, want er staan bakken voor gft, plastic en restafval. En in de hal een doos voor het oud papier. Op de plastic zak na wordt de rest geregeld geleegd in de overeenkomstige kliko.
Het plastic wordt elke week opgehaald. Dat betreft meestal één volle zak. Het GFT wordt om de 14 dagen opgehaald. Het papier en het restafval één keer per maand. Bij ons werkt het goed.