vrijdag 7 oktober 2016

Op straat poepen

Er zijn hondeneigenaren die de nare gewoonte hebben hun viervoeter op straat te laten poepen. Niet alleen op straat, ook op het trottoir. En de drollen worden niet opgeruimd!
Ik weet niet in hoeverre ik het voornemen van de gemeente Dronten (honden mogen op straat poepen) moet zien als een tegemoetkoming aan deze aso's. Ik ga er vanuit van niet.
Al eerder zag ik in de directe omgeving al een week lang veel hondenpoep liggen. Pas nadat ik daar publiekelijk gewag van gemaakt had, ging de eigenaar de boel mopperend opruimen. De hond liep vaak los en was dan telkens zogenaamd weggelopen. Het was gewoon een gemakzuchtige en daarmee asociale manier van uitlaten, meer niet. Als de hond in bijzijn van de eigenaar op straat of de stoep poepte, deed meneer net alsof ie dat niet zag.
Vanmorgen liep ik tegen een paar flinke hondenkeutels aan. Ze lagen in een nauwe doorgang voor fietsers en voetgangers. Een keer eerder lag daar een flinke hoop. Toen mocht de hond daar blijkbaar zitten. Dit keer moest ie lopend doen.