zaterdag 15 oktober 2016

Een ticket naar Europa

Als er toch dagelijks zoveel migranten zich in gammele bootjes wagen en Europese landen hen oppikt / redt, waarom komt er dan niet gewoon een veerdienst? Dan hoeven we ons geen zorgen meer te maken over de vele doden door verdrinking. Een oversteek zou voor die 'arme' mensen niet alleen veiliger, maar ook veel goedkoper zijn. De instroom is beter te beheersen en ongewenste personen kunnen met dezelfde boot weer terug.
Opvangen in de eigen regio zou ook een deel van de oplossing kunnen zijn. Zou kunnen, maar velen willen per se naar Europa. Misschien zijn ook lijnvluchten mogelijk. De 'vluchtelingen' hebben geld zat. Ze betalen duizenden euro's om hun leven en dat van anderen op het spel te zetten. Dus een ticket van een paar honderd euro is veel goedkoper. En het is veiliger. Misschien kan Schiphol het verlies aan vluchten dan compenseren. Wie de toegang geweigerd wordt, vliegt weer terug. Zo kan men de stroom wat beter beheersen en beheren. Maar ach, waarom gemakkelijk?
Laatst lag ik weer bij mijn mondhygiëniste in de stoel. Ze komt uit het buitenland en heeft een aangenaam accent. Ik zou graag met haar willen praten over haar achtergrond en wat ze van dit land vindt. En over haar eigen ontwikkeling tot mondhygiëniste en nog meer. Maar ik moet mijn mond dichthouden als ze mijn gebit reinigt. Komt bij dat mijn gebarentaal hoofdzakelijk bestaat uit tekens die woorden weergeven, die mijn moeder mij verboden heeft. Zelf praat ze niet zoveel als ze mij misbehandelt. Ze vraagt een paar keer "Gaat het?", waarop ik steevast met wijd geopende mond uh uh geluiden maak. Zij vertaalt dat steevast in : "Ja hoor, prima!" Ze geeft ook aan wat ze gaat doen. Dat is ook erg prettig.
Om na de behandeling te vragen of ze zin heeft om samen een kopje thee ergens te gaan drinken, zie ik ook niet zitten. Zoiets wordt vaak verkeerd uitgelegd. Het zou triest zijn wanneer zij het slachtoffer zou worden van eerwraak, omdat ik graag iets meer van haar achtergrond en mening over Nederland zou willen weten.