maandag 10 oktober 2016

Clinton versus Trump

Ik zie de nieuwe Amerikaanse president met angst en beven tegemoet. Als elkaar persoonlijk aanvallen en met moddergooien voor een presidentskandidaat veel belangrijker is dan de Amerikaanse politiek, wacht de rest van de wereld inclusief de Amerikanen zelf veel ellende. Het lijken wel kleine kinderen! Ruzie maken als kind, oorlog voeren als volwassene.
Trump mag dan seksistische uitlatingen doen en gedaan hebben, de huidige president en diens voorgangers hebben honderdduizenden vrouwen gebombardeerd en beschoten. Over de killing fields waar al die vrouwen (vaak met echtgenoot en kinderen) zich bevonden hoor je geen van de kandidaten praten. Een uitspraak van Trump wordt onnodig opgeblazen. Dat geldt trouwens ook voor Clintons e-mails. Het gaat mij niet om Trump of Clinton. Zelfs niet om Kenneth Bone. Het gaat mij om Amerika, een land dat de wereldvrede volledig uit het oog is verloren. Verbeter de wereld, maar begin eerst bij jezelf.
In de Arabische wereld gebeuren onder de moslimmantel veel onmenselijke zelfs beestachtige zaken. Hiervoor hoeft men enkel de klachten van veel Aziatische gastarbeiders aan te horen. Wat dat betreft ben ik blij dat men vanuit ons land eindelijk eens stappen gaat ondernemen tegen o.a. de FIFA. Het is maar een topje van de Arabische ijsberg die misbruik heet. In Afrika is het ook een bende. Laat Amerika daar eens wat aan doen, als dat land per se als politieagent wil optreden in de wereld. Of beter : ga eens strijden tegen de honger, armoede en voor onderwijs. Of zijn dat soort oorlogen niet interessant, omdat er geen bloed bij vloeit? De indruk bestaat, dat Amerika ten koste van Rusland de oorlog in Syrië wil doen escaleren. O.a. door Amerikaanse gevechtstoestellen van Russische kenmerken te voorzien?