vrijdag 28 oktober 2016

Anders gelezen

* Lelystad staat als derde genoteerd als stad met de meeste WhatsApp-buurtpreventie groepen. Niet iets om trots op te zijn. Ik lees zo'n bericht als : in Lelystad moet je heel goed op je hoede zijn. Of als :  Lelystad is behoorlijk onveilig.
In dezelfde stad probeert men ondernemers te dwingen zich in het centrum te vestigen. Daar is niet elke ondernemer blij mee. De gemeente probeert op die manier nog meer bezoekers naar het centrum te 'lokken'. Bedoeld wordt te dwingen naar het centrum te gaan. Ik zie de poging als weer een paardenmiddel om mensen te alten wennen aan het betonnen, winderige centrum.
Eerder heeft Lelystad de activiteiten op het voormalig Werkeiland weggehaald omwille van de toen nieuwe Bataviahaven. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat het een geslaagde actie was. De Bataviahaven is en blijft een saaie omgeving.
* Ons land staat bekend om zijn botheid, racisme, discriminatie, verheerlijking van erfgoed enz. Ondanks al die negatieve belevingen, staan hier opvallend veel vreemdelingen voor de deur om hoe dan ook binnen te komen. Waarom eigenlijk? Om enkel de krenten uit de Nederlandse pap te pikken, want we weigeren nog steeds van ons eigen (cultuur)geloof  af te stappen. Maar dat zal niet zo lang meer duren. Vreemdelingen zijn in de minderheid en toch brengen ze grote maatschappelijke veranderingen te weeg. Totdat we geen Nederlanders meer zijn?
* Oekraïne verwacht van Nederland dat ons land het helpt door het EU-verdrag alsnog te tekenen. Het land heeft ons immers zo fijn en vlot geholpen met het MH17 onderzoek? Ik lees dat Oekraïne Nederland probeert te chanteren. Ordinaire maffia politiek over lijken. Ik zeg : Haal die radarbeelden tevoorschijn en pak die Oekraïense misdadigers op die het vliegtuig hebben neergehaald en lever ze uit.
*Premier Rutte heeft schijt aan de meerderheid van de Nederlanders die NEE hebben gezegd tegen het verdrag met Oekraïne. Hij blijft met Brussel praten in de hoop zijn eigen zin door te kunnen drijven. Wat een walgelijk aristocratische VVD ventje!