zaterdag 15 oktober 2016

Op het verkeerde been

Krap en kaal
Ik was het bijna vergeten, maar afgelopen maandag kreeg ik bezoek van Handhaving. Haha! Het ging om het volgende. Toen deze woning drie jaar geleden bekeken werd, stond er een auto op het erfje. Al met al, vooral vanwege de brede haag coniferen, een zeer krappe toestand. Later zijn de coniferen verwijderd en is het erfje inclusief de inrit met een hekwerk afgesloten vanwege Fenna.
Op de voormalige oprit, het stuk naar de straat, heb ik geregeld de Matrix geparkeerd als ik die wagen wilde schoonmaken of zo. Later heb ik daar de camper geparkeerd, omdat we hem gingen verbouwen. Vooraf hebben we omwonenden gevraagd naar eventuele bezwaren. Die hadden ze niet. Op de dagen dat de kliko's buitengezet worden, staat het busje op een andere parkeerplek.
Hoewel de afbouw gereed was, liet ik het busje op de oprit staan. Daar heeft iemand uit de buurt zich onlangs over beklaagd. Niet bij mij (het was maar een paar stappen lopen), maar bij de gemeente. Een beetje flauw. Maar ach, niet iedereen durft met open vizier een ander tegemoet te treden.
Maandag kwam een mevrouw van Handhaving dus met mij praten. Het was een gewoon gesprekje waarin mij e.e.a. verteld werd over de klacht. Toen ik zei dat het volgens mij een uitrit betrof, kreeg ik tot mijn verrassing een ander verhaal te horen. Wat bleek? De uitrit (compleet met verlaagde stoeprand, dacht ik) is helemaal geen officiële uitrit! Ons busje stond daar dus gewoon op de stoep. Tja, dat mag dus niet. De lage stoeprand was het gevolg van een verkeersdrempel, zo werd mij uitgelegd. Toen ik de situatie vanaf de overkant bekeek, dacht ik : "Oeps! Ze heeft gelijk." Mevrouw toonde begrip voor mijn vergissing, "maar", zo zei ze, "regels zijn regels." Ik kreeg daarom het verzoek de bus gewoon op straat te parkeren. "Dat mag gewoon achter de woning naast de 'oude' parkeerplek", zei ze. Daarmee was volgens Handhaving de kous af. No problem, wat mij betreft. Maar ik zet hem dan toch liever op een andere plek. Waarom? Omdat de straat nogal smal is en omdat aan de overkant auto's bij de woning staan geparkeerd. Die kunnen er moeilijker uit of in wanneer de bus op straat zou staan. Met die mensen hebben we ook een goede verstandhouding en dat willen we graag zo houden.
Later in de week werd mij door andere buurtbewoners gevraagd waar onze bus is gebleven. Na tekst en uitleg werd mij verteld, dat voor die bewuste maandag er al in de duisternis 'spionnen' rondliepen. Ze vonden het een erg kinderachtige actie.