maandag 17 oktober 2016

Selectieve verontwaardiging

De recente massamoord in Jemen is uitgevoerd met Amerikaanse wapens. Ik schrijf dit, omdat men zo nadrukkelijk stelt dat de BUK uit Rusland komt. Helaas is het westen dermate geïndoctrineerd, dat men niet de moed en/of objectiviteit meer heeft om het nieuws met een zekere mate van juistheid en objectiviteit weer te geven. We krijgen dagelijks een vertekend beeld voorgeschoteld. Nu bekend is dat de bommen uit Amerika afkomstig zijn, wordt het tijd dat land te boycotten. Of is Amerika op zoek naar argumenten om Jemen aan te vallen?
Als het zo uitkomt hebben de Amerikanen opeens weer satellietbeelden. Dus ook nu de aandacht verlegd is naar Syrië waar ook Russen actief zijn. De beelden van het bombardement op een VN konvooi zijn er. Het vrijgeven zal wat langer gaan duren. Het beeldmateriaal zal eerst wat bijgewerkt moeten worden, zodat eenieder ervan overtuigd zal raken dat Rusland de dader is. Waren daarom die Amerikaanse jachtvliegtuigen van o.a. rode sterren voorzien? De situatie doet me aan de oorlog in Vietnam denken. Ook toen heeft Amerika een leugen gebruikt (Golf van Tonkin) om de oorlog te starten.
deze zonen hadden ook hun grenzen
Hillary Clinton maakt zich weliswaar erg druk over de IS, maar financieel en logistiek doet ze wel zaken met de IS steunpilaren/financiers Qatar en Saoedi Arabië. Daarbij gaat het om miljoenen. Het laats genoemde land wordt nota bene door de Amerikaanse president beschermd tegen 9/11 claims. Gelukkig ging de Senaat daarmee niet akkoord. Toch nog een beetje gerechtigheid?
In Irak gaat de strijd tegen IS voort. Daarbij worden steden aangevallen, waar  ook gewone burgers wonen. In dit geval geen gekrakeel over onschuldige burgerslachtoffers.
Tot slot vraag ik me af hoeveel burgerslachtoffers onze luchtmacht inmiddels heeft gemaakt in den vreemde. Over de inzet en feitelijke gevolgen wordt nauwelijks gerapporteerd.
Om schone handen te houden? Of krijgt men dat pas over 30 jaar te horen?
Het is toch van de gekke dat een stelletje mietjes in Den Haag onze kids een oorlog insturen? De meeste politici zouden afgekeurd worden voor militaire dienst. Ze schuiven anderen naar voren om hun doel te bereiken. En als het misloopt (zoals in Srebrenica) dan krijgt niet de minister (Voorhoeve) maar de militair de schuld. Een dergelijke inzet zou ook via een referendum bepaald moeten worden en niet door de Haagse mietjes.