zondag 30 november 2014

Toe wiet or not toe wiet?

Wij dachten in Haven in een redelijk nette buurt te wonen, maar dat bleek toch ietwat tegen te vallen. Bepaalde buurtgenoten hadden veel wietplanten in huis staan, die een ontzettende stankoverlast veroorzaakten! Na het bezorgen van de folders kwam ik vaak zweverig thuis. De dagen erna deed ik opvallend veel rare dingen. In sommige gevallen brak er brand uit in zo'n wietwoning. Niet echt een probleem, want het huisraad was toch maar een bij elkaar geraapt zooitje en de kamer was in een keer brandschoon. De stank was overigens wel nog erger.
Ik hoorde toen dat je makkelijk 1500 euro kan verdienen met de opbrengst van zo'n wietplant. Eigenlijk is zo'n plant dus een geldboom.  Dat zette me wel aan het denken. Mij niet alleen, hoor. Ook anderen. Dus kwam de wietteelt wel heel erg dichtbij bij ons huis. Aan de andere kant ook weer logisch, want in deze tijd van economische malaise moet je toch wat. Ik bedoel, zinvol werk, zoals zwerfvuil opruimen, levert immers geen euro op. Ik ben nu eenmaal geen kind meer. Dat grut kreeg / krijgt er wel geld voor.
Ik heb toch maar van afgezien van zo'n thuisplantage. De reden was, dat ik moeilijk bij de elektriciteitskabel van de buren kon komen. En dan nog. Ik had geen zin om er als een zelfgebakken gevulde koek van de AH uit te zien. Je weet wel : bruin met een zwart randje.