zaterdag 8 november 2014

In de prostitutie

Ach ja, ik heb me natuurlijk zo'n 30 jaar lang laten prostitueren. Het is maar net hoe je het ziet. Op uurbasis verhuurd worden om vervolgens gebruikt en misbruikt te worden door mijn pooier en zijn klanten, of hoerenlopers zo je wilt.
Laten we wel zijn, in veel bedrijven wilde men geen beroep doen op de eigen mensen en huurde men dus dure ICT krachten in. In veel gevallen blokkeerden externe deskundigen zodoende de loopbaanontwikkeling van anderen, omdat de baas zo nodig vreemd moest gaan. Er waren tijden dat 40 uur werken mijn pooier 8.000 gulden opleverde. Daarvan kreeg ik dan 1.000 gulden. Bruto natuurlijk. Inclusief veel gezeur en stress en een leasebak die me het gevoel moest geven dat ik vrij was. Ik kreeg niet meer dan 21 dagen verlof, want elke dag niet gewerkt ervoer mijn pooier als verlies.
Het vreemde was ook, dat ik bij grote bedrijven waaronder multinationals directies mocht adviseren op het gebied van bedrijfsvoering, maar bij mijn eigen werkgever (nog geen 100 mensen in dienst, waarvan een groot deel relatief laag geschoold) niets in te brengen had.
 Zo ging men niet alleen met mij om, maar met alle medewerkers. Met gevolg dat ik van dichtbij een paar werkgevers failliet heb zien gaan, in een goed draaiende economie met veel vraag naar ICT 'ers en omringd door deskundig personeel. Ergens toch ook weer knap, als je zoiets voor elkaar weet te boksen. Maar het zal ongetwijfeld aan de enorme hoeveelheden alcohol gelegen hebben. 
Deskundigheid was er dus zeker, behalve dan in de directies van betreffende bedrijven. Daar zaten veel omhoog gevallen mensen, die graag naar de fles grepen. In de ICT branche was de spreuk 'in rivieren en bedrijven, komt het lichtste bovendrijven' vaak een waarheid. Natuurlijk heb ik door al die wisselende contacten diverse keren een soa (Softwarehouse Overdraagbare Aandoening) opgelopen. Van de meeste ben ik inmiddels genezen.
En natuurlijk heb ik best wel goed verdiend in de prostitutie. Ik heb geen saaie kantoorbaan gehad. Ik hoop alleen dat ik er op een betere manier wijzer van ben geworden dan mijn pooiers. Al ben ik daar nog steeds niet helemaal van overtuigd....