woensdag 26 november 2014

Met Ajax naar PSG

Gisteren zag ik het ooit roemruchte Ajax spelen. Nee, niet voetballen, maar spelen. Het was weer het bekende hobbelpaardvoetbal met veel ballen terug. Vlak voor de aftrap zei ik : "Als Van Rijn weer zijn bekende spelletje speelt (slecht verdedigen) heeft Cavani een topavond. Boilesen werd vrij snel door van der Wiel (ex-Ajax) van het veld geschopt. Een knalrode kaart zou je denken, maar nee. Zelfs geen geel. Logisch, want PSG is een aanzienlijk grotere club dan Ajax.
Daar staat tegenover dat Ajax weer groter is dan Heerenveen en dat liet de arbitrage afgelopen weekend ook blijken. Net als trainer Lodeweges, maar dat mag hij van de KNVB niet zeggen. Het feit dat topclubs arbitraal bevoordeeld worden is geheim. Dus rood voor de Heerenveen trainer.
Uiteindelijk verloor Ajax het lamlendig spelletje, waarin PSG veel ruimte weggaf en niet eens echt voetbalde, met 3-1. Ik was niet eens verrast door de fout van Ajax invaller Zimling. Er ging al zoveel fout bij Ajax en Zimling weet ook niet beter dat bij Ajax de bal vaak teruggespeeld moet worden. Ook al sta je achter. En Cavani? Die had een topavond.