donderdag 6 november 2014

Opmerkelijk

De directeur van de Stichting ALS heeft een ton overgemaakt naar zijn privé rekening. Meneer schijnt meer op zijn kerfstok te hebben. Dat is een ice bucket voor mensen die de Stichting financieel steunen.
In Amsterdam wil men de snorscooter verbannen naar de weg, omdat ze vaak te hard rijden. Een soort verkapte doodstraf in plaats van handhaving. Nu nog de recreatie wielrenners, de links of met drie of vier naast elkaar fietsende fietsers, en de voetgangers (met of zonder aangelijnde hond) aanpakken die de boel verzieken.
Niet echt opmerkelijk : de Nederlandse staat heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak dat ze verantwoordelijk is voor de genocide in Srebrenica. Ons land schijnt nooit fouten te maken en 'sorry' kent men helemaal niet. In Sebrenica stonden en keken we toe. Wie dat hier doet bij een misdaad of na een ongeval, wordt wel aangepakt.
Mensen in de categorie 50+ vinden seniorenwoningen maar niets. Ze hebben evenmin iets met bingo, volksdansen, oubollige liedjes zingen en klaverjassen in een buurthuis en achter geraniums zitten. Even een tip van een 50+ 'er : Kom eens uit je hok en praat eens met 50+ 'ers!
Spitstroken zijn handig, maar ook vaak onbegrijpelijk. Vooral bij afritten en in relatie tot het groene kruis boven het wegdek. Vaak klopt er niets van en voordat je het weet, verlaat je ongewild de snelweg of rij je opeens op een vluchtstrook. Dus toch maar een baan links blijven rijden en hopen dat je daarvoor geen bon krijgt.
Tot slot een vraag : Zijn er meer landen afgezien van Syrië en Irak waar je ongevraagd bommen op mag gooien?