zaterdag 15 november 2014

Parkeren in Lelystad


een van de ruimte-vreters
ook file bij de betaalautomaat
Zaterdag waren we even in Lelystad. Mike geeft er de voorkeur aan de auto in een parkeergarage te stallen. Het was erg druk, maar gelukkig stond de file richting de uitgang. In de garage zelf was een opstopping ontstaan, omdat op een bepaald punt de uitrit en de inrit elkaar kruisen.
Terwijl we stonden te wachten keek ik als passagier even rond. Het viel me op, dat er op veel plekken geen auto's geparkeerd stonden. Logisch, want ze waren net te smal. Dat werd veroorzaakt door onhandig / slordig parkeren van anderen. Eigenlijk was er parkeerruimte genoeg, maar niet alle ruimte kon benut worden. Zie daar een verliespost op parkeerinkomsten. Het slordig parkeren wordt ook veroorzaakt door het ontbreken van belijnde parkeervakken. Sommige delen van het parkeerdek zijn gekleurd en leiden m.i. tot misverstanden met slordig parkeren als gevolg.
We bezochten voor het eerst de opnieuw ingedeelde zaterdagmarkt. Ik ben er tevreden over, dus van mij mag het zo blijven. Lekker ruimtelijk opgezet.
We kwamen ook de Sint en zijn Zwarte Pieten tegen. Hoera! Gewoon zwarte Pieten. Zoals het hoort in de Hollandse cultuur. Niets mis mee. Als Zwarte Piet niet meer mag, moeten we Sint ook afschrijven. Die nare Spanjolen hebben immers ons land behoorlijk lang geterroriseerd. En over Grieken wil ik het helemaal niet hebben.
Bij het uitrijden van de parkeergarage viel het mij op, dat beide slagbomen van de uitgang tegelijkertijd open kunnen gaan. Wij trokken net op, toen een auto naast ons een paar seconden later dat ook deed. Je bent geneigd enkel naar de slagboom te kijken. Maar er speelt dus meer. Het liep goed af.