maandag 3 november 2014

Een doos op straat


Het heeft even geduurd, maar afgelopen zaterdagochtend heb ik toch maar even het stof van de grijper geblazen. Samen met Fenna liep ik al een paar dagen door een stukje straat, waar afval op de grond lag. Volgens mij is het uit een container gevallen toen ie geleegd werd. Omdat het hier relatief schoon is, aanzienlijk schoner dan in Lelystad Haven, valt zwerfvuil extra op.
Ik heb maar een plastic tasje gebruikt om de rommel in te doen. Er lag ook nog een kartonnen doos met wat ander karton erin. Een dag eerder is het oud papier opgehaald. Er zijn helaas mensen die dozen en dergelijke naast de papiercontainer plaatsen. Die worden niet meegenomen door de ophaaldienst. Dat schijnt een regel te zijn. Maar zoals altijd zijn er uitzonderingen op de regel. In onze straat had iemand een zeer grote doos tussen de papiercontainers gezet. Hoewel niet alle containers vol waren, is die doos wel meegenomen door de ophaaldienst. Als het zo uitkomt doe ik dozen (want dat zijn het vaak) alsnog in een container. Een kwestie van even de doos plat stampen en hopla in de bak.
Ik had gehoopt dat de andere, kleinere doos door de eigenaar alsnog in diens container gedaan zou worden. Maar helaas. Daar mag de rest van de straat zich aan ergeren. De containers zijn allemaal weer binnengehaald en de doos ligt op straat. Eerlijk gezegd snap ik niet veel van die mensen.