zondag 9 november 2014

Omroep Flevoland : Flevotxt Sport rampzalig


Geregeld bekijk ik de teletekstpagina's van Flevotxt van de Omroep Flevoland. Al eerder heb ik me uitgesproken over de armtierige sportpagina's. Daar is niets aan verbeterd. Erger : het is nog erger geworden. Het begint ermee, dat slechts van bepaalde Flevolandse verenigingen nieuws wordt gepresenteerd. Dit keer alleen van Flevoboys. Dat staat bij het gewone nieuws vermeld. Logisch want er is geen hoofdstuk Sport. Toch zijn er wel sportpagina's te vinden. Ze zijn per vereniging aanwezig. Het is de bedoeling dat de betreffende vereniging die zelf bijhoudt. Nou, dan weet je het wel : niet dus.
Gevolg is o.a. dat op de pagina's van SV Lelystad 67 uitslagen staan van 15 december vorig jaar.... Wat ze dit weekend hebben uitgevreten kan ik alleen zien op de teletekstpagina's van onze nationale zenders.
Ik begrijp niet dat Omroep Flevoland dit toestaat. Het doet afbreuk aan Flevotxt in het algemeen en het imago van Omroep Flevoland en de betreffende verenigingen in het bijzonder. Overigens valt het mij op dat Omroep Flevoland behoorlijk selectief te werk gaat als het om sportverslaggeving gaat. Bepaalde clubs hebben duidelijk een voorkeur anderen worden gediscrimineerd zo lijkt het. In het algemeen vind ik de teksten slordig opgemaakt. Volgens mij hoort na een punt aan het eind van een zin een spatie te komen, gevolgd door een hoofdletter. Over ontbrekende komma's zeg ik maar niets.  Als je iets doet, doe het dan a.u.b. goed.