dinsdag 4 november 2014

Een ochtendje zonder gas

We zijn al de hele ochtend van het gas afgesloten. Dus de verwarming doet het ook niet. Er was een tijd, dat we in dergelijke gevallen lekker de allesbrander even aanstaken. Maar die tijd is voorbij. Het gaat nog even duren voor we weer de cv kunnen laten branden. De temperatuur in de huiskamer is gedaald. Vooral omdat de voordeur wagenwijd openstaat. Ik heb er geen last van want ik ben buiten bezig. De hut voor de motor is zo'n beetje af. Eerlijk gezegd ben ik er niet echt tevreden over. Het geheel ziet er niet echt gelikt uit. Functioneel doet ie wat ie moet doen : de motor tegen hemelwater beschermen. Afgelopen nacht heeft het geregend en onder het opklapbare afdakje is de boel droog gebleven.
Fenna : '...wat heeft ie nu weer gemaakt...?
Inmiddels zijn ruim drie uren voorbij gegaan. Ik heb begrepen dat over een minuut of tien de boel weer aangesloten is. Gelukkig beschikken we over een gaspit, die we op de camping gebruiken. Buiten staat ook nog een bbq met een gaspit. Dus we kunnen nog steeds bakken, koken en braden.
Net na de lunch heeft een van de mannen de gasleiding ontlucht. Het gasfornuis en de cv ketel doen het weer! Mag ik eindelijk de afwas gaan doen. Daarna is Fenna een de beurt. Gaan we samen een eindje fietsen. Nou ja samen, ik fiets en zij rent. Verschil moet er zijn.