dinsdag 11 november 2014

Spray tan

Herinner je je nog dat grapje over waarom bruine mensen aan de binnenkant van hun handen en onderkant van hun voeten niet bruin zijn? Omdat ze op hun handen en voeten stonden toen ze door De Schepper bruin gespoten werden. Haha!
Aan dat grapje moet ik onwillekeurig denken, als ik naar het bruin sprayen van mensen kijk. Het uit Amerika overgewaaide fenomeen houdt in, dat je je lijf een bruin kleurtje geeft door hem te laten spuiten! Mensen doen vreemde dingen.
Ik kende het verschijnsel bij bodybuilders als ze hun vaak met anabole opgeblazen lijf gaan showen. Ooit bleef het beperkt tot in de olie zetten, maar er moest blijkbaar meer kleur bijkomen.
Vaak kan ik zo zien dat iemand met kunstgrepen zijn/haar huid gekleurd heeft. Of het nu de zonnebank of de tan-spray is. De zonnebank-aanbidders hebben vaak witte ronde vlakken rond de ogen. Net een panda beer, maar dan in omgekeerde kleurstelling. Geen gezicht. Het staat gewoon onnatuurlijk. Vaak schrik ik van die kunstmatig gebruinde mensen. Net alsof ze geelzucht hebben opgelopen tijdens een zonnige vakantie.