maandag 17 november 2014

Het dievengilde op het station

Voor de derde keer betrapte ik een paar jeugdige scholieren (13-14 jaar), die in de rijwielstalling van het station van Dronten op dievenpad waren. Of zo je wilt : proletarisch aan het winkelen waren. De beide jongens verwijderden onderdelen van fietsen. Het ging hen met name om de verlichting. Ze waren zowel aan de achterkant als aan de voorkant van fietsen bezig. De jongste zocht de fietsen uit, de oudste sleutelde.
Toen ze mij zagen, wisten ze niet dat ik hen al een tijdje gadesloeg. Ze gingen er direct vandoor, terwijl ze onder het lopen hun capuchon over hun hoofden trokken. Ze bleken beiden op de fiets te zijn. De schooltas(?) op de bagagedrager.
Het is daar in en rond de rijwielstalling een enorme chaos. Overal fietsen en dusdanig, dat je niet eens meer door de rijen correct geparkeerde fietsen van de ene naar de andere kant van de stalling kunt lopen. Voor de beide boefjes een geluk, want zo konden ze zich snel uit de voeten maken.
Het is duidelijk dat de stalling veel te weinig ruimte biedt. Die mag drie keer zo groot worden. Wat ruimte betreft zal dat geen enkel probleem zijn, want voor de stalling bevindt zich een enorm gazon. Vraag me niet waarom.
De chaos heeft al de aandacht van de gemeente Dronten. Nu nog het toezicht op de gestalde fietsen, want het wordt met de dag erger voor wat betreft de "onrechtmatige toe-eigening van andermans fietsen en fietsonderdelen." Een paar camera's zou al heel wat schelen.