woensdag 26 november 2014

Met de NS naar Roosendaal

Vanmiddag stap ik in Dronten op de trein. Mijn reisdoel is Hulst. Vooraf heb ik eerst wat zaken moeten regelen. Uiteindelijk wil ik mijn tante Lies opzoeken in Hulst. Maar om daar met het OV te komen ben ik een hele dag onderweg. Met de trein kan ik tot Roosendaal reizen. Daarna moet ik met een bus mee. De busreis van Roosendaal naar Hulst duurt bijna net zo lang als de treinreis van Dronten naar Roosendaal! Waar een klein land groot in kan zijn.
Ik wilde geen Uber taxi bellen (niet handig om het woord Taxi in dit alternatief te vermelden), dus besloot ik mijn familie in Roosendaal te polsen. Het mooiste zou zijn indien ik van daar naar Hulst zou kunnen gaan met een auto. Nog mooier zou het zijn als ik in Roosendaal een nachtje zou kunnen logeren. Na wat heen en weer mailen en bellen met zowel mijn zus als met een dochter van tante Lies kon ik mijn reisplan compleet maken. Vandaag naar Roosendaal en vervolgens morgenmiddag naar Hulst. En in de tussentijd gezellig bij mijn zus en zwager op bezoek.
Ik heb een speciale OV kaart, die mij 40% korting geeft op reizen met de NS. Daarbij heb ik ook nog wat dagen waarop ik geheel gratis mag reizen.