woensdag 5 november 2014

Flight MH17 -2-


Als ik de nieuwsberichten (inclusief de buitenlandse) lees over de ramp met vlucht MH-17, dan krijg ik steeds meer het gevoel misleid te worden door vooral de westerse media en overheden inclusief onze eigen overheid. De berichtgeving is erg afwijkend ten opzichte van die uit Rusland (o.a. Pravda) en een aantal andere landen als het gaat om de mogelijke oorzaak van de crash. Ik heb mijn visie al weer bijgesteld.
Op tv beelden en foto's zag ik brokstukken die doorzeefd leken. Net kogelgaten. In een buitenlands nieuwsbericht las ik over die gaten. Het waren duidelijk inslagen van buitenaf. Ik concludeer dat uit de vorm van de gaten. Het is natuurlijk ook opvallend dat de EU vrij snel Rusland de schuld gaf. Er was nog niet eens een onderzoek gedaan.
Alles draait om Oekraïne, waarvan een deel van de bevolking pro EU en een ander deel pro Rusland is. Beide groepen willen wel graag gas van Rusland blijven ontvangen. Maar dan gratis, want betalen wil men niet. Ook de EU wil gas blijven ontvangen via Oekraïne. Ik zeg : "Laat ze hun interne onenigheid even zelf uitzoeken", maar de westerse wereld en ook de EU wil hoe dan ook Oekraïne naar zich toetrekken. Desnoods met minachting voor de slachtoffers en nabestaanden van vlucht MH-17. Veel mensen, inclusief het buitenland beklagen zich over de manier waarop ons land het onderzoek uitvoert. Er wordt ook gesuggereerd dat het vliegtuig moedwillig is neergehaald vanwege de HIV /AIDS deskundigen die zich aan boord bevonden.
Ingezonden brieven hierover worden door de media hier geweigerd.
Al met al is het een schande dat er nog steeds stoffelijke resten en bezittingen op de rampplek liggen. Vooral ook omdat bepaalde personen (waaronder een Nederlands burger) en andere instanties wel 'zomaar' op die plek kunnen komen. Het zwart maken van de pro Rusland separatisten hoort blijkbaar ook bij het westers 'onderzoek'. Over de moord- en martelpartijen van het Oekraïense leger lezen we hier niets. Konvooien uit Rusland worden steevast aan een militair ingrijpen gelieerd. In werkelijkheid zijn het konvooien met hulpgoederen. Maar geen westers land wil dat controleren.
Rutte vond het belangrijk om acte de présence te geven tijdens de Winterspelen in Rusland. Dat was nodig om met Poetin on speaking terms te blijven. Dar is nu niets van gebleken. Ik vraag me af in hoeverre het onderzoek naar de ramp echt op de eerste plaats staat. Ik ben bang dat dat niet het geval is. Volgens anderen gaat het om Oekraïne, de EU en de Navo met als vijand Rusland. Politiek dus.