maandag 1 december 2014

PC ondersteuning

Vandaag, maandag 1 december, staat in het teken van de pc ondersteuning. Mij is door een tweetal buurtbewoners gevraagd te komen helpen met hun pc. Niet dat ik me als deskundige heb opgeworpen, ik kijk wel uit. Ik beschouw mezelf meer als een éénogige in het land der pc-blinden.
Vanmorgen was ik bij een Iraanse op bezoek. Ze had wat hulp nodig vanwege haar advertenties op Marktplaats. Haar pc draait nog op Windows XP en was ook propvol. Tel daarbij op een trage internetverbinding. Maar het lukte wonderwel om haar advertenties tevoorschijn te toveren, ondanks de foutieve inloggegevens. Ze heeft haar toetsenbord afgeplakt met Arabische tekens. Handig! Als dank kreeg ik een schaaltje met een typisch Iraans toetje aangeboden. Het is gemaakt van rijst, dus....
Ik zag dat het voor haar woning een rommeltje was. Dat wordt veroorzaakt door mensen vlak in de buurt, die folders bezorgen. De labels, binders enz. laat men zo op straat vallen. De wind zorgt ervoor dat vooral het papier bij haar voor de deur terechtkomt. Klaar ben je. Nou nee, dat ook weer niet. Vanmiddag ga ik daar even met mijn oude vertrouwde grijper langs.
Vanmiddag ga ik ook bij de buurvrouw langs. Ze wil haar pc op een andere (lees : gratis) manier beveiligd zien. Tussendoor heb ik nog even de Indische oma gefeliciteerd. Ze was afgelopen zaterdag jarig. En dan is er nog een slot van de wc deur dat bij voorkeur vandaag aangepast moet worden. Kortom, druk, druk, druk.