maandag 15 december 2014

Ik ben ook maar een mens

Ik probeer het wel, maar ik kan ook niet met iedereen overweg. Er zijn situaties, waarin ik al op voorhand mensen mijd. Ze geven mij geen goed gevoel. Mijn gevoel heeft mij nooit bedrogen. 'Volg je hart, het klopt", zegt men weleens. In andere situaties moet ik heel erg mijn best doen om 'on speaking terms' te blijven. Soms lukt het, soms hield ik het niet vol.
Voor mijn takenpakket als Peoplemanager heb ik allerlei cursussen gevolgd om mensen beter te begrijpen en met hen om te gaan. Ik volgde zelfs een cursus 'omgaan met lastige medewerkers'.  Ik had liever gezien dat die lastpakken een cursus sociale vaardigheden zouden volgen, maar ja.
Ondanks mijn kennis, ervaring en persoonlijkheid, lukt het me niet om met een bepaald slag mensen om te gaan. Het zijn weliswaar zeer asociale mensen die alleen grove taal uitspuwden, maar toch.
Ik heb ook grote moeite om samen te werken met mensen die zichzelf structureel laten leiden door medelijden en/of graag zaken invullen voor anderen. Als iets ter sprake komt is het steevast : Ja, maar. Gevolgd door allerlei vage, zielige en vaak negatieve zaken. Gevolg is besluitloosheid en dus langlopende kwesties.
Zo'n persoonlijkheid druist lijnrecht tegen die van mij in en roept bij mij weerstand en afstand op. Ik kan er niets mee. Ik ben meer een NIVEA man, Niet Invullen Voor Een Ander, en doelgericht. Ik neem ook graag besluiten en hou van efficiënt en effectief aanpakken. Ik ben ook vaak nogal direct. Misschien ben ik daarom op mijn beurt lastig in de omgang met bepaalde anderen. Maar ja, ik ben ook maar een mens.