zondag 28 december 2014

De zorg wordt alsmaar minder

De regering stelt in een slogan "Nederland verandert, de zorg verandert mee". Maar wie de beelden van de reclamespots naast de realiteit legt, zal alleen verdraaiingen van feiten constateren. De spots doen voorkomen alsof men als zieke en/of oudere vrij gemakkelijk in een tehuis opgenomen kan worden. In werkelijkheid worden veel ouderen en zieken aan hun lot of hun buren en/of kinderen overgelaten.
Als ik die realiteit tegenover 'Nederland verandert' zet, dan gaat het dus gewoonweg slecht met dit land. We laten ons in barre omstandigheden verder uitkleden. Er zijn instanties die bij buren aanbellen om over zorg voor anderen in hun directe omgeving te praten. Ik vind het te gek voor woorden. Ons land zorgt overdreven goed voor mensen en bedrijven in het buitenland, terwijl het de eigen inwoners in de kou laten staan en verder uitkleedt.
Er was een tijd waarin gezondheid en welzijn voorop stonden. Nu staan buitenstaanders voorop ten koste van de eigen mensen. Dus gaat men langs huizen en deuren om over geld voor de strijd tegen allerlei ziektes e.d. te zeuren.