donderdag 18 december 2014

Blunder van 2014

Nou, dat ging weer eens lekker. Maar niet heus. Wat is het geval? Ik wilde een laptop even opschonen. Gewoon even de gebruikersdata verwijderen.
Na wat gezoek op het www  vond ik freeware die daartoe in staat is. Het programma kwam in diverse testen en  op sites van gerenommeerde IT instanties voor, dus dat spul zou goed moeten zijn. Maar wel made in the USA. Dus met zeer gebrekkige gebruikers informatie.
Na het downloaden heb ik het programma gestart met de optie gebruikersdata verwijderen. In feite wordt de data overschreven met allerlei andere tekens. Maakt niet uit, zolang de boel maar onbruikbaar is.
Nou, dat onbruikbaar maken ging wel heel erg ver! Toen ik de laptop opnieuw wilde opstarten, deed ie het niet meer. Hij bleef hangen met de tekst "Missing Operating sy..." Ik heb nu dus blijkbaar een echt lege en onbruikbare laptop in mijn bezit. Maar gelukkig kan ik op het www met mijn oude, doch zeer vertrouwde pc ook zoeken naar een oplossing.
Die vond ik, net als het schijfje met Windows 7, 64 bit. Onder de laptop staat de product key / registratiecode, zodat ik de boel weer kan herstellen.
(3 uur later) Windows 7 Home Premium staat er weer op. Hoera!