zaterdag 6 december 2014

Over UFO's

Als kleine jongen kwam ik voor het eerst in aanraking met de ruimtevaart via de strip Olaf Noord. Die stond in de jaren 50 wekelijks op de achterzijde van het blad Sjors (van de Rebellenclub).
In de Panorama las ik in die periode de verhalen van ene George Adamski over Ufo's en buitenaardse wezens. Hij werd een fantast genoemd en mocht waarschijnlijk daarom even bij onze koningin Juliana op bezoek.
Natuurlijk volgde ik later de ruimtevaartontwikkelingen van zowel de USSR als de USA. De eerste kunstmaan en de eerste mens in de ruimte, beide afkomstig van de USSR. Ik las ook boeken van Erich von Däniken, die schreef over een mogelijke buitenaardse invloed op onze prehistorische cultuur. Hij onderbouwde dit met foto's van opvallende constructies. Ook een boek van Immanuel Velikovsky las ik met interesse. En niet te vergeten bepaalde Bijbelteksten, die over reuzen en goden verhalen die zich vermengden met de mensheid. Mijn Bijbelvaste moeder vond mijn interesse en zoektocht helemaal niet leuk.
Zelf heb ik nooit een UFO gezien. Alles wat door de lucht vloog, was voor mij herkenbaar. Dus ook de bordenwissers die geregeld door de klas vloog. Neemt niet weg dat ik ervan overtuigd ben, dat we niet alleen zijn in de oneindig grote ruimte. De vele foto's, video's en getuigenverslagen over Ufo's volg ik daarom met meer dan normale belangstelling.