dinsdag 23 december 2014

Makreelkoekjes maken


Voor morgenavond heb ik makreelkoekjes gebakken. Die heerlijke koekjes maken is niet zo'n ingewikkelde keukenklus, hoor.
Als ingrediënten gebruik ik : een gestoomde makreel, vier aardappelen, zout, peper, nootmuskaat, twee eieren, paprika- en knoflookpoeder en wat fijn gesneden peterselie.

De aardappels schillen, snijd ze in kleine blokjes (dan zijn ze sneller gaar!) en kook ze met wat zout. Terwijl die op het vuur staan, fileer ik de gestoomde makreel.
Als de aardappelen gaar zijn, dan maak ik daar een puree van, onder toevoeging van de nootmuskaat, wat peper, zout, paprika- en knoflookpoeder. Ik maak daar een geheel van en vervolgens prak ik de makreel en de beide eieren er doorheen. Tot slot gaat de peterselie er doorheen.
Uit deze vispuree schep ik een grote lepel een hoeveelheid en schuif die in een koekenpan met inmiddels heet geworden olie. Als de onderkant mooi bruin is, draai ik ze om. C'est tout! Slamat makan!

Ps. vergeet niet de afzuigkap aan te zetten! Tenzij je heel veel katten in en om je huis leuk vindt.