zaterdag 6 december 2014

Indisch eten in het weekend


Ketjap : heet en zoet
Vandaag ben ik samen met Fenna thuis. Sonja is het huis van haar moeder aan het leegruimen. Haar moeder woont sinds kort in een verzorgende omgeving.
Vanmorgen heb ik natuurlijk eerst met Fenna gewandeld. Het is minder koud dan begin deze week. Weer thuis heb ik eerst de stofzuiger door het huis gehaald. Daarna ben ik in de koel- en voorraadkast gedoken, om een boodschappenlijstje te maken. Ik moest ook even een fotoalbum ophalen. Op de terugweg regende het licht. So what?
Ik heb nu alles in huis voor het weekend. En je weet : in het weekend eten we meestal Indisch! Een traditie die ik van thuis heb meegekregen. We moesten integreren, dus doordeweeks Hollands en in het weekend Indisch. Voor het eten maak ik nasi goreng (het is immers weekend), hete kip en sajoer boontjes. Om de mensen in de buurt te laten watertanden, zet ik steevast de afzuigkap aan. Haha!
Ik maak genoeg voor twee dagen, zodat we op zondag niet hoeven te koken, maar ons kunnen beperken tot opwarmen.  Trouwens, Indisch eten smaakt een dag later veel beter! Want zondag wacht weer een drukke dag. Geen tijd om te koken dus.