maandag 8 december 2014

Doe ik aan UberPop?

Soms breng ik iemand weg. Hij of zij betaalt mij dan een vergoeding voor het brengen en halen. Ik ben niet op zoek naar klanten. Dit soort ritten komen vaak bij toeval ter sprake. Zo was er iemand die naar Hilversum wilde. Een taxi zou haar 60 euro enkele reis kosten. Dus bood ik aan om haar heen en terug te rijden voor iets meer dan een kwart van de taxiprijs. Sonja en ik zouden dan in Hilversum wat rondkijken en wandelen met Fenna op de hei. We hadden al eens eerder daarover gesproken. Vervolgens zouden we haar dan weer oppikken en samen naar Dronten terugrijden.
We zouden op die manier ook best eens naar Maastricht, Eindhoven of Rotterdam enz. willen. Delfzijl en Zeewolde vallen buiten onze belangstelling. We maken daar geen reclame voor, maar wachten gewoon onze kans af.
En als mij gevraagd wordt iemand even weg te brengen? Doe ik dan aan UberPop of aan carpoolen of ben ik dan een snorder? Wat een onzin. Als ik goedkoper met iemand mee kan rijden, dan doe ik dat zeker toch ook? Als ik me niet met het OV of EV verplaats, ben ik dan verplicht de taxi te nemen? Nee! Kortom, ik ben geen illegale taxi. Maar wel een sociaal, avontuurlijk iemand, die als het even kan, meerdere vliegen in één klap wil slaan. Laten we het autorijden leuk houden.