dinsdag 30 december 2014

Een hond uit een asiel

Hoera! Vandaag is Fenna drie jaar geworden. We hebben haar als pup gekocht in Jubbega. De meeste honden hebben we als pups gekocht. Dat biedt de mogelijkheid om zo'n huisdier naar je hand te zetten. Met asielhonden kan dat lastiger zijn, afhankelijk van de opvoeding.
Drie jaar vandaag!
We hebben twee keer een hond uit een asiel gehaald. De eerste keer viel het beest tegen. Dat was een Dobermann, zo'n super alert beest. Hij zou gewend zijn met katten om te gaan, maar later bleek dat op een heel andere manier te zijn dan wij bedoelden toen we naar zijn gedrag informeerden.
Eenmaal thuis sprong ie bijna door de ramen toen ie onze poes Boefie in de tuin zag lopen! De Dober raakte helemaal over de rooie en was nauwelijks te corrigeren zonder hem zwaar letsel toe te brengen. Daarnaast kende de hond nauwelijks een rustig moment. Wat een zenuwpees! Dus terug met dat beest naar Rotterdam.
Hannes
Later kwam Hannes. Ook uit een asiel. Aan de Besjeslaan in Leiden. Die was wel handelbaar. Het lastige met een asielhond is dat we niet alles over zijn verleden te weten konden komen. We hebben ook hem uitgebreid getest en Hannes (oorspronkelijk Hassan, hoe verzin je het...) werd goedgekeurd. Hannes had ook schade opgelopen. Hij was bang voor witte bestelbusjes en bomen. Hij was een paar keer vastgebonden aan een boom achtergelaten. Als we met z'n allen in de auto op pad gingen, blafte Hannes de hele wereld bij elkaar. Dat vond ie dus niets.
Kennissen van ons hadden ook een asielhond genomen. Dat gekke beest ging tijdens wandelingen door Lelystad telkens zitten als er volk voorbijkwam. Later bleek dat de labrador een gepensioneerde drugshond was.....