zaterdag 13 december 2014

Schuurtje afgebrand

Hier in Dronten is afgelopen week een schuurtje op het volkstuincomplex De Fazant afgebrand. Ik liet daar afgelopen vrijdagochtend Fenna uit, toen ik een wat trieste hoop zwart geblakerd hout zag liggen. Daar stond tot dan  een schuurtje. Volgens omwonenden is het vaker voorgekomen, dat schuurtjes op dat complex in brand zijn gestoken.
Jammer, want verder valt het met het vandalisme hier erg mee. Ik hoorde wel, dat het aantal klachten over racisme hier in Dronten relatief hoog ligt, vergeleken met het landelijk gemiddelde. Eerlijk gezegd heb ik nu niet bepaald het gevoel dat racisme hier leeft. Ik hoop dat het zo blijft en dat het aantal klachten zal dalen.
Ik heb een paar keer meegemaakt dat iemand zich over racisme beklaagde. In beide gevallen geheel onterecht. Ik bedoel, als iemand iets uitvreet wat niet mag dan is het logisch dat zo'n iemand een reprimande krijgt. In beide gevallen werd die door de daders 'vertaald' in racisme. Je kent het misschien wel : "Dat zeg je zeker omdat ik zwart ben!" Dus heb ik maar zwijgend naar de zwarte restanten staan kijken.