dinsdag 2 december 2014

Goedkoper?

Ja hoor, nu de olieprijzen op de wereldmarkt dalen, schreeuwt men het van de daken : "De brandstofprijzen dalen eindelijk!" Maar wie goed oplet en prijsbewust tankt weet beter.
De Shell pomp hier in Dronten Zuid beweert met een groot spandoek de goedkoopste te zijn. Maar ze is gemiddeld 4 cent per liter duurder vergeleken met andere lokale aanbieders. Volgens mij is Shell de duurste pomp hier in Dronten. Een andere leverancier stelt dat als Oranje voetbalt, de brandstofprijs 10 cent per liter goedkoper is. Maar dat blijkt in werkelijkheid net 4 cent te zijn, want men gaat uit van de brutoverkoopprijs en niet van de tot dan geldende dagprijs.
In verband met de feestdagen is van veel aanbiedingen het kortingspercentage gebaseerd op de brutoverkoopprijs en niet op de 'normale' verkoopprijs. Het is daarom beter om gedurende het jaar al inkopen te doen en de echte koopjes binnen te halen. Zoals met veel zaken, worden we nog steeds voor de gek gehouden en opgelicht. Zo heeft Grolsch onlangs de inhoud van haar flesjes bier verlaagd. De prijs blijft natuurlijk hetzelfde. Het gaat zelfs zover, dat mijn zorgverzekering verschillende prijzen kent. Het is maar net via welke website iemand die verzekering afsluit. Eigenlijk te gek voor woorden. Vooral voor mensen die geen internet gebruiken.