dinsdag 2 december 2014

Creatief sleutelen

helemaal tevreden
Rijdend over de A6, zag ik dat zijn rechter buitenspiegel er wat bij bungelde. Ik beloofde hem toen dat ik hem zou repareren. Omdat er toch geen trekhaak onder de auto zit, is die spiegel niet zo belangrijk, vindt hij. Maar ja, ik vind het geen gezicht en minder veilig.
Op de parkeerplaats heb ik even naar de bungelende spiegel gekeken. De beide steunen waarmee het hele geval in het spiegelhuis was gemonteerd, waren afgebroken. Op zoek gaan naar een andere, gebruikte spiegel had geen zin. Ik weet dat meneer zeer krap bij kas zit en dus stel ik hem voor de boel te repareren. Vooraf zei ik dat ik dan wel een paar gaatjes in de behuizing moest boren, maar dat vond meneer geen probleem.
Ik had al gezien dat ik twee gaatjes moest boren in de zwarte behuizing. Door die gaten kon ik met kleine plaatschroefjes de spiegel aan de behuizing vastzetten. Ik heb de spiegel maar eerst helemaal uit de behuizing gehaald. Dat werkte wat makkelijker, want ik moest die gaatjes precies boren op de plek waar de
afgebroken steuntjes zaten. De restanten gaven precies de plaats aan. Daarna moest ik wel nog wat extra ingrepen doen, om de boel solide te bevestigen. Maar mijn oplossing slaagde.
Het klusje was in een kwartiertje geklaard. Ter afronding heb ik de koppen van de schroefjes aangestipt met zwarte lak. De spiegel zit weer keurig in de behuizing en : hij doet ut weer.