zaterdag 20 december 2014

Kerstfeest 2014 met de buurt

Dankzij de gemeente Dronten konden we vandaag met een groot aantal buurtbewoners een voorproefje nemen op de komende Kerstdagen. Op het fornuis stond een drietal pannen met : erwtensoep, glühwein en chocomelk. Het was de bedoeling om de bijeenkomst buiten rond de kerstboom te houden, maar het weer voorkwam dat. Het regende flink en er stond een stormachtige wind.
Dus werden op de valreep, tegen vijf uur 's middags onze deuren opengezet, zodat we lekker warm en droog konden gaan genieten. Bijna iedereen was ingegaan op de uitnodiging. Buiten werd een vuurkorf aangestoken. Het was de trommel van de oude wasmachine, die
vanavond als vuurkorf werd ingewijd. Het werd een zeer gezellige avond. In eerste instantie dachten we nooit af te komen van al die erwtensoep, wijn, knakworstjes en chocomelk. Maar gaande weg kwamen de bodems van de pannen toch in zicht. Ook de geleverde snacks gingen zo goed als op. Na zo'n twee uur gezelligheid, liep de huiskamer zachtjes leeg. Met een paar bewoners werd nog wat nageborreld. Inmiddels is alles weer opgeruimd en kunnen we terugkijken op een geslaagde Kerst-bijeenkomst.