zaterdag 13 december 2014

Overstekend wild


Gisteravond kwam het toch van. In de voorliggende periode hebben we nauwelijks schade gekend met de Hyundai, maar voor alles is een eerste keer.
Gisteravond, op de terugweg richting Dronten, stak op de Houtribweg in de flauwe bocht tussen de rotonde bij het Houtribstrand en de Flevomarina jachthaven plotseling een ree over. Het beest kwam van rechts en dook opeens in het donker voor de Matrix op. Voor remmen was geen tijd. Gelukkig (voor ons) klapte het arme beest aan de linker kant tegen de auto. De ree rende nog de weg over, maar viel in de berm aan de linker kant neer. Dood. Ze lag in een onnatuurlijke houding. Ze had waarschijnlijk de nek gebroken. In de auto was alleen wat schrik.
In dergelijke situaties is men verplicht de politie te bellen en de kwestie af te handelen. De politie is ter plekke geweest en de plaats delict mocht na wat vragen worden verlaten. Omdat zo'n loslopende ree geen eigenaar heeft, kunnen we bij hem/haar geen schade claimen.
Het is zelfs zo, dat als je bij uitwijken schade veroorzaakt, je daarvoor zelf aansprakelijk bent. Gelukkig is er nog een verzekering. Er zijn leukere verjaardagscadeaus te bedenken. We hielden er zelfs geen lekkere reebout aan over....