maandag 8 december 2014

Naar Rotterdam

Zondagochtend hebben we Fenna naar Jill en Tim gebracht. Wij namen de trein naar Rotterdam, om naar de Winterfair te gaan. Een beurs in de Ahoy. Het is al weer ruim 33 jaar geleden dat ik in Ahoy was. Dat was voor een (gelikt) C&W concert met o.a. Johnny Cash in 1981.
De NS raadde ons aan om via Zwolle, Amersfoort en Utrecht te reizen i.v.m. werkzaamheden aan het spoor. Leek me leuk, omdat ik via die route tijdens mijn dienstplicht voor het laatst heb gereisd. Dat was in november 1970...shit!
Maas
Op het station hier in Dronten was het al flink blauwbekken geblazen. De wind waaide dwars door mijn broek heen. In de Sprinter was het gelukkig lekker warm. In Zwolle was het weer even de kou in. Het bestijgen en weer afdalen van de trappen om op het goede perron te komen deed het warme bloed weer stromen. Maar al rap konden we in de Intercity naar Rotterdam CS stappen. Onderweg herkend eik slechts in grote lijnen delen van het traject. Vooral bij stedelijke gebieden was de omgeving fors veranderd. Onherkenbaar voor mij.
Geheel volgens reis- en tijdschema (bij de NS gaat er soms iets mis) kwamen we op Rotterdam CS aan. Hoewel het daar niet echt druk was, zag het toch zwart van de mensen.
We namen de Metro naar het Zuidplein. Het was voor mij de eerste keer in de Metro. Het opvallende was, dat ik toch bepaalde vooroordelen over dat vervoermiddel had. Ik zocht naar lastposten, vechtersbazen en zwartrijders! Haha! Wat nieuws met een mens kan doen. Het werd een leuk ritje.
-wordt vervolgd-