woensdag 31 december 2014

Oudjaarsdag 2014

Fenna heeft het nogal moeilijk met dat geknal. Gisteravond hebben we haar mand tegen de deur van de slaapkamer gezet. Die deur bevindt zich trouwens in de huiskamer. We hoorden haar vannacht niet zenuwachtig rondlopen in de huiskamer.
Vanmorgen heb ik bij een paar senioren mijn het licht weer laten schijnen. Ik ben het (platte) dak opgeklommen om de lichtkoepels te zemen. Het betreft de woningen die tegen de eengezinswoningen gebouwd zijn. Die hebben geen zijraam, zoals wij, vandaar de lichtkoepel. Ze waren wat groen uitgeslagen. Een paar glazenwassers hadden beloofd langs te komen, maar zijn niet komen opdagen. Een van hen was zo eerlijk te bekennen dat hij er niets mee verdiende. Hij moest er speciaal voor langskomen. Ook beloftes van kennissen en/of familieleden werden niet nagekomen. Tja, ik begrijp best dat men er niet om gaat
bedelen. Dus was er nog iemand als Willem, die de groen uitgeslagen koepels opmerkte, nog behoorlijk lenig is en een grote uitklapbare huishoudtrap heeft. Met een emmertje met sop en wat schoonmaakmateriaal ben ik vanmorgen het dak opgegaan. Het resultaat mag er zijn : veel meer licht in de achterkamer en boven het aanrecht.
Niet zelf oliebollen bakken heeft ook zo z'n voordelen : geen toestanden, geen frituurlucht in huis en je haren (ook niet in die van Fenna) en... er blijft tijd over voor andere zaken.
Sonja is naar de kerk gereden. Daar liggen de oliebollen klaar, die afgehaald kunnen worden. Het betreft een actie voor een goed doel. Het initiatief schijnt een enorm succes te zijn geworden.  Er zijn zo'n 24.000 oliebollen gebakken en de opbrengst ligt rond de 10.000 euro! Waar een klein dorp groot in kan zijn.