maandag 15 december 2014

Een fiets voor oudjes??

Ik zag in het nieuws een speciale fiets voor oudjes (als men dan toch die groep respectloos wenst te behandelen, heten we oudjes en geen senioren). De 'slimme' tweewieler had allerlei toeters en bellen om de fietsende AOW'er op allerlei verkeerssituaties te attenderen. Op het stuur was zelfs een scherm gemonteerd. Handig, dan kan ik mijn leesbril in het verkeer ophouden. En ja hoor, bij de presentatie was ook een enthousiaste minister aanwezig.
Het schijnt dat oudjes niet meer hun hoofd kunnen draaien, per definitie doof en slecht ziend zijn. Ze hebben ook allemaal trapondersteuning en een fiets met lage instap nodig. Ze kunnen nog wel trapbewegingen maken en hebben geen last evenwichtsstoornissen. Ze hebben wel last van andere (lees : asociale) weggebruikers, maar die groep wil men liever niet aanpakken.
De ontwikkeling van de (dure) fiets zal ongetwijfeld leiden tot nog meer ongewenste zaken. Straks mag ik alleen nog maar op zo'n idiote fiets rondrijden. Als ik dan met zo'n doorontwikkelde fiets omval, verandert de fiets in een bed dat mij automatisch (tomtom) naar het dichtstbijzijnd ziekenhuis rijdt. Daar aangekomen vindt men dat ik een gaatje in mijn hoofd en dus word ik automatisch doorverwezen naar een verzorgingstehuis voor mensen met een psychische afwijking (ziekenhuizen blijven ook in de toekomst fouten maken). Omdat ik me me niet meer kan herinneren wat er precies is gebeurd, word ik op een gesloten afdeling geplaatst voor dementerenden. En dat alles omdat ik even een boodschap wilde doen op een fiets die de minister mij heeft aangesmeerd en een andere verkeersdeelnemer die met zijn Iphone bezig was. Gelukkig kan menige senior nog behoorlijk hard trappen. Dus kijk maar uit!