dinsdag 23 december 2014

Een rijsttafel voor Kerstavond

Vandaag zijn Sonja en oma bezig geweest met de voorbereidingen van de kerstbijeenkomst van morgenavond met de senioren uit de buurt. Tegen drie uur in de middag werd ik erbij geroepen. Ik mocht even onder de diverse deksels snuffelen! Waarschijnlijk als straf bedoeld, omdat ik niet geholpen heb. Maar niet getreurd, want straks maak ik makreelkoekjes en morgen sta ik achter de bbq voor de saté.
In de pannen zit Sajoer lodeh, Ajam pedis, Ajam smoor en Rendang (kruidig gestoofd rundvlees). In de kleine braadslee zit frikandel pan. Het geheel wordt morgenavond opgediend met witte rijst, kroepoek, sambal en atjar. En uiteraard de makreelkoekjes en de saté. En dat is nog niet alles. Er komen ook nog gestoofde peertjes op tafel als toetje.
De eettafel is dankzij een aardige buurtbewoonster voorzien van (nog) een extra middenblad, zodat iedereen gezellig aan tafel kan komen zitten.
Nou, ik heb dan weliswaar even aan al dat lekkers mogen ruiken, maar straks is het gewoon boerenkool met worst voor deze Indo. Wel een gek idee : zoveel Indisch eten in huis en dan toch boerenkool gaan eten. Maar ik denk maar zo : het is voor een goed doel. Als ik vannacht maar niet ga slaapwandelen....